TUNNIT

TWERK ALKEET 

MA 17.00

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tanssista. Into ja kiinnostus lajiin riittää!Twerk alkeet sisältää twerkin perustekniikat, hulvatonta menoa sekä koreon työstämistä. Voit hypätä mukaan missä kohtaa kautta tahansa. Twerk on tanssilaji, joka painottuu alavartaloon. Twerkin juuret ovat sekä afroamerikkalaisissa että afrikkalaisissa tansseissa. Twerkissä haetaan hyvää fiilistä, irrotellaan ja tullaan sinuiksi kehomme kanssa. Tarvitset joillain tunneilla polvisuojat.

TOIMINNALLINEN TEHOTREENI MA 18.15

Tunnilla kehitetään tasaisesti erilaisia fyysisiä ominaisuuksia kuten lihasvoimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapaino- ja koordinaatikykyä. Tunti on pääasiassa kuntopiirityyppisesti toteutettu tehokas paketti voimaharjoittelua sekä aerobisia harjoitteita. Lisäkuormaa treeniin tuodaan erilaisin painoin ja välinen. Tunti koostuu alkuverryttelystä, itse treeniosuudesta, jossa käydään harjoitteet ja tekniikat ennen suoritusta hyvin läpi sekä loppuverryttelystä.

Tunti sopii kaikille, joiden tavoite on ylläpitää sekä kohottaa peruskuntoa nousujohteisesti. Treeniä sovelletaan kaikille sopivaksi varioimalla liikkeitä ja treenin intensitettiä muuttamalla, joten mukaan voi osallistua kuntotasosta riippumatta.

M-CIRCUIT RECOVERY 

MA 19.30

M-Circuit Recovery on liikkuvuusharjoitus, jonka lempeät harjoitteet vähentävät hermostollista ylikuormitusta ja vapauttavat kehoa liikkumaan.M-Circuit Recovery kehittää tasapainoa, asentotuntoa ja lihastasapainoa sekä auttaa tekemään kehon liikkeet laajemmiksi ja vaivattomammiksi. Tietoisuus omasta hengityksestä paranee, ryhti kohentuu ja lihaskireydet helpottavat. Arkiliikkuminen helpottuu ja keho voi paremmin.Harjoitukset noudattavat osittain M-Circuitista tuttua kaavaa, mutta totetus on hyvin paljon rauhallisempi, eikä "urheilullisimpia" liikkeitä ole mukana ollenkaan. Tätä harjoitusta pystyy tekemään jokainen ja sen hyödyistä pääsee nauttimaan, olipa kuntotaso mikä tahansa."

PHYSIOPILATES 

TI 8.30 / TO 17.45

PhysioPilates on liikuntaa, jossa pilatesharjoitteluun on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen ja ohjaajana toimii PhysioPilates-koulutuksen suorittanut fysioterapeutti. Tunnilla huomioidaan asiakkaan mahdolliset tuki- ja liikuntaelinongelmat. Tunnilla opit käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. Tunti sopii sekä liikuntaa aloitteleville, että aktiiviliikkujille.

ÄITIYSPILATES 

TO 19.00 (JOKA 3.VIIKKO) 

MYÖS KURSSINA TI KLO 8.30

Äitiyspilates on suunnattu odottajille ja synnyttäneille äideille. Voit tulla tunnille lapsen kanssa tai ilman. Tunnilla viedään ajatusta omaan kehoon ja hengitykseen. Harjoitteissa keskitytään lantionpohjan täsmätreeniin ja tehdään vatsalihaksia sekä koko kehon ryhtilihaksia vahvistavia pilatesliikkeitä. Tunnilla tehdään myös lempeitä dynaamisia venytyksiä koko keholle ja lopuksi rentoudutaan. Voit osallistua kurssille missä vain raskauden vaiheessa. Voit osallistua kurssille jo hyvin pian synnytyksen jälkeen, mutta ei haittaa vaikka synnytyksestä olisi vierähtänyt jo pidempikin aika

M-CIRCUIT 

KE 16.30

M-CIRCUIT on uusi tapa harjoitella! Se tulee sanoista Mobility Circuit eli "liikkuvuuskuntopiiri". Harjoitusmetodi kehittää aktiivista liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä aerobista kestävyyttä.M-Circuit on liikkuvuusharjoitus, jossa hiki virtaa ja kehität kehosi lihaksistoa monipuolisesti. Harjoitus alkaa hermostoa valmistavalla lämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään liikkuvuusprogressioihin perustuva kuntopiiri (3x7min). Harjoitus päättyy rauhoittavaan jäähdyttelyyn. M-Circuit pitää itse kokea, jotta ymmärtää, millaisen olon kehoosi saat ja kuinka paljon hyötyä harjoituksen avulla syntyy!"

FIESTA WORKOUT 

KE 17.30

Hauska tanssillinen tunti kaikentasoisille liikkujille. Tunti sisältää vauhdikasta tanssia, helpoin ja mukaansatempaavin askelin sekä kehonpainoharjoittelua vahvistaen tasapainoa. Musiikki tuo valtavasti tunnelmaa ja monipuolinen lihaskunto luo värikkyyttä tuntiin.Tämä tunti ei jätä kylmäksi.

AROMA RELAX 

KE 18.45

Aroma Relax- tunnilla annat kehon ja mielen palautua. Tunnilla tehdään rentouttavia ja palauttavia kehollisia liikkeitä ja mielikuvaharjoituksia eteeristen öljyjen (Young Living) saattelemana.

ÄITI-VAUVA KUNTOTREENI

TO 9.45

Tunnit ovat suunnattu synnytyksestä palautuville äideille, joilla on 2-8 kk:n ikäinen vauva. Osallistua voi yhdessä vauvan kanssa tai ilman vauvaa. Vauva voi olla mukana harjoitteissa tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi vaunuissa, kantokopassa tai viltillä. Kesken tunnin voi tarvittaessa imettää tai syöttää vauvaa. Tunnit auttavat palautumaan synnytyksestä tehokkaammin sekä antavat lisää energiaa jaksamaan vauva-arkea. Tunneilla keskitytään äidin turvalliseen synnytyksen jälkeiseen liikkumiseen toiminnallisen treenin kautta. Lisäksi tapaat tunneilla muita äitejä ja saat vertaistukea. Tunti koostuu lempeästä alkuverryttelystä, kohderyhmälle sopivista lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävistä liikkeistä sekä kehoa huoltavasta ja rentouttavasta loppuverryttelystä. Tunnilla käytetään myös apuna erilaisia välineitä. Mukaan voi osallistua kuntotasosta riippumatta ja jokaista liikettä voidaan varioida tarpeen mukaan. Huomioi kuitenkin, että ennen tuntien aloittamista synnytyksen jälkeinen jälkitarkastus tulee olla tehtynä ja lääkärin lupa liikuntaan."

POWER 

TO 16.45

Power- tehokas toiminnallinen treeni.

Treenissä hyödynnetään kehonpainoa sekä erilaisia välineitä. Tunnilla nostat sykettä ja kohotat kuntoa, lihasvoimaa ja aerobista kestävyyttä tehokkaasti oman kuntosi mukaan.

Power- tunnilla et varmasti kyllästy, power on nopeatempoinen ja monipuolinen ja treeni menee kuin hujauksessa.

Harjoitteet tehdään aina oman kuntotason mukaan ja rajoitteet huomioidaan muokkaamalla harjoitteet jokaiselle sopivaksi.

Treenin ohjaa fysioterapeutti/ personal trainer Sarianna Jakobsson

ÄITIYSJOOGA 

TO 19.00 (JOKA 3.VIIKKO)

Äitiysjooga sopii sekä odottajille että synnyttäneille, vauvan voi ottaa myös mukaan.

Jooga mahdollistaa lempeän ja turvallisen tavan pitää keho joustavana ja tasapainossa. Jooga tukee kehon muutoksia, ehkäisee kiputiloja ja edistää energian virtausta.

Tunti sisältää lempeitä asanoita huomioiden kehon muutokset, ryhtiä sekä lantionpohjan hyvinvointia tukevia liikkeitä ja hengitysharjoituksia.

LIIKKUVUUS JA LIHASKUNTO (ÄITI-VAUVA) 

TO 19.00 (JOKA 3.VIIKKO)

Tunti on tarkoitettu odottaville ja synnyttäneille äideille. Tunnille voi ottaa mukaan vauvan tai tulla yksin.

Tarkoitus on kehittää odottajan ja synnyttäneen aktiivista liikkuvuutta sopivin harjoittein. Lihaskunto kohenee, kehonhallinta paranee ja tasapaino vahvistuu.

FASCIAMETHOD 

PE 8.30(JOKA 2.VIIKKO)

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. FasciaMethodissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Jos et omista palloa, voit lainata/ostaa (8€) ohjaajalta.

HATHAJOOGA 

PE 8.30 (JOKA 2.VIIKKO)

Hathajooga on kehon fyysistä harjoittamista asanoiden, eli erilaisten asentojen, sekä hengitysharjoitusten ja rentoutumisen avulla. Hatha on kaikille sopiva joogatunti, joka aloitetaan yleensä rauhallisesti, liikutaan fyysisen osion kautta rauhallisiin liikkeisiin.

YINJOOGA & ÄÄNIMALJAT 

SU 18.00 (JOKA KK 1. SU)

Yinjoogassa rauhoitetaan keho ja mieli ohjatusti lempeiden ja hitaiden asanoiden (asentojen) avulla. Äänimaljat tukevat kehon ja mielen rauhoittumista ja auttavat antautumaan asanoihin. Huom! Normaalihinnoista poikkeava hinta. 20€/kerta tai 2x sarjakäynti.

ÄÄNIMALJARENTOUTUS 

SU 18.30 (EI JOKA KK 1. SU)

Hetki levolle ja rentoutumiselle sekä läsnäololle rentouttavien ääniaaltojen helliessä kehoa ja mieltä.